henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Wat had Dalgliesh moeten doen?
  Wat had Dalgliesh moeten doen?
  Kijk, er wordt nu een rookgordijn opgetrokken dat de President van Suriname, Desi Bouterse, toestemming moest geven voor een x-bedrag aan het Zomerfestival, dat leidt af van het gegeven dat in de bestuurskamer van het stadsdeelkantoor gewacht werd op een telefoontje van President Bouterse. De VVD centrale stad noemt hem een crimineel en D66 centrale stad had het over bloedgeld van een drugscrimineel.
   
  Het gaat om het feit dat Dalgliesh ontkende dat in de bestuurskamer, in het politieke hart van stadsdeel Zuidoost, men zat te wachten op een telefoontje van een 'crimineel' (VVD) en een 'drugscrimineel' (D66) die door Nederland gezoch wordt. Zeer pijnlijk om als portefeuillehouder aanwezig te zijn in de bestuurskamer en dat de bestuurders van stichting Kofoe wachten op een telefoontje van Bouterse. Je bent dan toch medeplichtig aan het wachten. En politiecommissaris Ad Smit zat er bij. Hoe moet die man zich gevoeld hebben?
   
  Wat had Dagliesh moeten doen? Ze had meteen na de mededeling op moeten staan en tegen de bestuurders van stichting Kofoe ferm moeten zeggen dat 'als u wacht op een telefoontje van Bouterse, niet hier in de bestuurskamer, maar in in de openbare ruimte van Anton de Komplein of in een café, want hier willen wij niets mee te maken hebben met meneer Bouterse.'
  Maar dat heeft Dalgliesh niet gedaan. Ze vroeg hoe het zat met de financiën. Dat was belangrijker, en ze ging met Ad Smit daarna in conclaaf om in de context van het financiële te praten hoe het verder moet, want anders moest Smit de ME oproepen, en het was al laat.
   
  Ph Dalgliesh had adequaat moeten optreden en de bestuurders van st. Kofoe het pand moeten laten verlaten om te wachten op een telefoontje van een 'drugscrimineel' die door Nederland gezocht wordt. Maar ze ontkende dat zij ook (door aanwezig te zijn) mede zat te wachten op een telefoontje van Bouterse. 'Het is niet waar meneer De Boer'. En het was 'grote onzin'.
  'Pijnlijk', zei vanavond een journalist van de NRC.
  Dalgliesh had in de commissievergadering van 29 oktober of in de raadsvergadering van 30 oktober de waarheid moeten vertellen door een verklaring af te leggen. Dat heeft ze niet gedaan.

  Reacties

  Bernadette de Wit op 25-11-2012 16:56

  Wat zou deze mevrouw moeten doen? Aftreden wegens onbekwaamheid.

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl