henkdeboer.punt.nl
Laatste reacties
  Wilders de McCarthy van Nederland

  Wilders de McCarthy

  van Nederland


  'Wilders, u hebt genoeg aangericht.

  Hebt u nog enig gevoel voor

  fatsoen?'

   

  Vanmiddag las ik in het boek van Geert Mak 'Reizen zonder John', waarin Mak op zoek is naar Amerika, een treffende overeenkomst tussen Geert Wilders en de Republikeinse senator Joseph McCarthy. McCarthy was een anticommunist, de 'angsthandelaar met veel gevoel voor drama en theater'.

  Zoals McCarthy anticomminist was is Wilders antiislam. Beiden komen ook overeen met hun nationalistische eensgezindheid. McCarthy, zo citeert Mak Davis Halberstam, produceerde weinig meer dan angst en krantenkoppen. McCarthy kon jarenlang zijn gang gaan met een effectieve campagne, evenals Wilders. Voor McCarthy was het echter snel voorbij. Hij overspeelde zijn hand door het leger aan te vallen. Tijdens een hoorzitting kon hij geen enkel bewijs laten zien. 'Het was de de advokaat van het leger, Joseph Welch, die tenslotte de beslissende klap uitdeelde met de historische woorden: "Senator, u hebt genoeg aangericht. Hebt u nog enig gevoel voor fatsoen?".  Dit zou ook wel eens voor Wilders gelden met zijn Marokkanenuitspraak.


  Reacties

  Ron op 19-05-2014 17:31

  Ik vind die vergelijking niet opgaan.

  Ron op 19-05-2014 17:35

  Trouwens ik vind de Islam ook doodeng.

  Wat dat betreft ben ik het eens met Wilders.

  Joshua op 21-05-2014 08:15

  Goede vergelijking, Henk.

  Bekende woorden van Bush 6 dd na 9/11 "The face of terror is not the true faith of Islam.  That's not what Islam is all about". Het treurige is dat er helaas veel extremisten rondlopen die dit menen te moeten doen uit naam van de islam, en dat is jammer. Ik heb net - puur uit interesse - de koran gelezen, heb er een tijd over gedaan om het tot mij te laten doordringen. Ik ben dingen beter gaan begrijpen en nergens kunnen terugvinden dat een "gelovige moet doen wat er nu allemaal gebeurt. En GW, ach een niet al te intelligent figuur, zonder bijster goede opleiding, geinteresseerd in de schijnwerpers staan, roepen, het liefst geen regeringsverantwoordelijkheid nemen want dan moet hij met zijn billen bloot. Kortom een narcist pur sang. Desalniettemin ben ik geen kerkganger, nooit geweest en zal het ook nooit worden. Kan gelukkig met iedereen overweg zolang hij/zij zich aan de regels houden, ben handig kleurenblind en laat mij niet opjutten door niemand nog ene GW nog Rutte, Samson en de hele duvelse beweging. Last but not least hebben mijn gezin en ik besloten 1 van de 344 Ned. te zijn die dagelijks het land verlaten. Per 1/1 a.s. vertrekken wij met grote zucht.

  Ron op 28-05-2014 11:06

  Hoe onnozel en dom kun je zijn ,Anna Wintour,hoofdredacteur van de Amerikaanse Voque,boycot het chique Le Meurice hotel in Pariis omdat de eiganaar ,de sultan van Brunei de sharia in zijn land gaat invoeren.Homo's mogen vanaf nu gestenigd worden tot de dood erop volgt.Ons koningshuis blijf echter bevriend met de sultan.Ik heb net de Koran gelezen en ben dingen beter gaan begrijpen.Joshua,schaam je en schaam je diep.

  Joshua op 06-06-2014 02:35

  Zoals ik al eerder aangaf ben ik geen kerkganger, nooit geweest en zal het ook nooit worden. Ik begrijp dat begrijpen voor jou een probleem is, dat is jammer. Misschien zou je je daarvoor ernstig moeten schamen dan had je de woorden van Bush ongetwijfeld beter kunnen begrijpen, de man die zoveel steken heeft laten vallen weet je wel.  Mensen die uit naam van het geloof misdaden begaan. Dat was de strekking van mijn kleine bijdrage.Je weet hij die zonder zonde is enz enz. komt niet uit de Koran trouwens.

  Het ga je goed.

  Joshua op 06-06-2014 02:37

  Juist door onnozelen en dommen zoals Ron besluiten vele mensen dit land de rug toe te keren. Mensen die met hun hoofd in een tunnel lopen. Recht vooruit vooral.

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl